Кам’янопотоківська громада

Полтавська область, Кременчуцький район

День пам'яті жертв голодомору

Дата: 22.11.2019 15:27
Кількість переглядів: 569

З малої надії-зернини
Розквітне зоря вікова.
Не згасне ім’я України,
Допоки в нас пам’ять жива!

Сьогодні, напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору, на центральному цвинтарі села Кам’яні Потоки було людно.

Свічу пам’яті на знак пам’яті про людей, які загинули в 1932 – 1933 роках внаслідок штучного голодомору, запалили працівники установ сільської ради, учні місцевих шкіл, представники громадськості,  а також мешканці Кам’янопотоківської територіальної громади. Присутні вшанували пам’ять про загиблих від мору голодом хвилиною мовчання.

Голод 1932-1933 років виявився найжахливішою зброєю масового знищення селянства, якою скористався тоталітарний режим в Україні.

Внаслідок цього масового вбивства, за статистикою, загинуло близько 10 мільйонів українців. Тоді, навесні 1933 року, в Україні щодня помирало голодною смерттю до 25000 людей, щогодини – близько 1000, щохвилини – 17 осіб. Середня тривалість життя українців у 1933 році становила 7,3 року в чоловіків та 10,9 року в жінок.  Внаслідок голодомору в Україні не народився мільйон дітей. 11 тисяч сіл стали безлюдними.

Сьогодні нашим моральним обов’язком є забезпечення належного вшанування жертв, постраждалих від голодоморів і репресій, наголосили під час мітингу. Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб наше майбутнє покоління завжди пам’ятало і ніколи не забувало цих страшних уроків історії, сприяти глибокому усвідомленню громадянами причин та наслідків геноциду Українського народу, з метою недопущення повторення в майбутньому масштабних проявів насильства над людьми.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь