Кам’янопотоківська громада

Полтавська область, Кременчуцький район

Правила благоустрою території населених пунктів Кам’янопотоківської сільської ради

Дата: 30.09.2022 14:57
Кількість переглядів: 545

Фото без опису

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ!

Закликаємо Вас оберігати та цінувати рідну землю, на якій ми всі живемо, вирощуємо хліб,  дихаємо повітрям, п’ємо воду!

   Закликаємо Вас бути свідомими громадянами та патріотами своє землі!

Переконливо просимо Вас дотримуватись «Правил благоустрою території населених пунктів Кам’янопотоківської сільської ради», які затверджені Рішенням виконавчого комітету Кам’янопотоківської сільської ради від 05.08.2022, згідно яких (витяги з Правил благоустрою):

РОЗДІЛ 3.  Порядок здійснення благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою

 

3.22. У межах «червоних ліній» вулиць і доріг забороняється:

  • розміщувати споруди та об’єкти;
  • смітити, псувати дорожнє покриття, обладнання, зелені насадження;
  • спалювати сміття, опале листя та інші відходи, складати їх для тривалого   зберігання;
  • скидати промислові та меліоративні води в систему дорожнього зливостоку;
  • встановлювати намети;
  • випасати худобу та свійську птицю;
  • скидати сніг.

 

РОЗДІЛ 4. Участь громадян, громадських організацій у виконанні Правил благоустрою

4.1. Громадяни та громадські організації у сфері благоустрою Кам’янопотоківської сільської ради зобов’язані:

4.1.1. Утримувати в належному стані закріплені в установленому порядку за ними території по периметру в межах до 5 метрів від огорожі або межі власної земельної (присадибної) ділянки.

4.1.2. Дотримуватися Правил благоустрою території населених пунктів Кам’янопотоківської сільської ради.

4.1.3. Не порушувати права і законні інтереси інших суб’єктів благоустрою Кам’янопотоківської сільської ради.

4.1.4. Відшкодовувати в установленому порядку збитки, завдані порушенням законодавства з питань благоустрою населених пунктів.

4.1.5. Своєчасно та якісно усувати недоліки в утриманні об’єктів благоустрою.

4.1.6. Здійснювати контроль за належним станом об’єктів благоустрою та забезпечувати їх надійну експлуатацію. У випадку виявлення загрози, аварії або факту їх аварійного стану негайно вживати відповідні заходи.

4.1.7. На зовнішньому фасаді кожного будинку, незалежно від його відомчої належності, встановити номерний знак з назвою вулиці та номером будинку.

4.1.8. На об’єктах благоустрою (їх частинах), що перебувають у їх власності або користуванні, регулярно знищувати бур’яни, скошувати траву, висота якої понад 10 см, проводити боротьбу по знищенню карантинних рослин. Скошена трава та бур’ян повинні бути прибрані не пізніше трьох календарних днів.

4.1.9. Та інші обов’язки, що передбачені чинними нормативно-правовими актами України.

4.2. Громадяни мають право:

4.2.1. Користуватися об’єктами благоустрою села.

4.2.2. Забезпечувати благоустрій прилеглих та закріплених територій самостійно або укладати відповідні угоди зі спеціалізованими підприємствами (організаціями).

4.2.3.Вимагати зупинення робіт, що виконуються з порушенням цих Правил або призводять до нецільового використання території села.

4.2.4. Отримувати в установленому законом порядку повну та достовірну інформацію про затвердження Правил благоустрою території населеного пункту та внесення до них змін, а також роз’яснення їх змісту.

4.2.5. Та інші права, передбачені чинними нормативно-правовими актами України.

4.3.Громадянам забороняється:

4.3.1. Захаращувати побутовими відходами, будівельними матеріалами, битим склом вулиці, площі, прилеглі до домоволодінь території, об’єкти зеленого господарства та масового відпочинку.

4.3.2. Розводити вогнища, спалювати сміття і листя у дворах житлових будинків, городах, придворових територіях, звалювати сміття, відходи у не відведених для цього місцях.

4.3.3. Вивішувати оголошення на опорах, деревах, робити написи на стінах будинків і павільйонів, встановлювати рекламні засоби у не відведених для цього місцях.

4.3.4. Заправляти, мити, ремонтувати автомобілі та інші транспортні засоби у скверах та парках, газонах, берегах річок та ставків, пішохідних доріжках, тротуарах, інших зелених зонах сіл та паркувати на них транспортні засоби.

4.3.5. Залишати транспортні та інші самохідні засоби, машини та механізми на проїздах або переобладнувати проїзди у спосіб, що заважає проїзду спецтранспорту (автомобілів швидкої допомоги, пожежних автомобілів, прибиральної та аварійної техніки тощо), а також влаштовувати постійні стоянки службового, приватного, вантажного і пасажирського транспорту на прибудинкових територіях, прилеглих територіях до гаражів, автостоянок тощо.

4.3.6. Залишати розкомплектовані автомобілі на території об’єктів благоустрою.

4.3.7. Ставити контейнери, баки з побутовими та харчовими відходами на тротуарах, проїздах, шляхах.

4.3.8. Проводити самовільну забудову дворових територій багатоквартирних будинків.

4.3.9. Проводити вигул собак та випасання свійських тварин у невизначених для цього місцях.

4.3.10. Зберігати будівельні матеріали та інші побутові відходи за межею дворових територій приватних земельних ділянок сектору індивідуальної житлової забудови.

4.3.11. Вивозити побутові відходи, сміття в паркові зони, лісосмуги, в громадські місця, створювати стихійні сміттєзвалища.

4.3.12. Встановлювати на подвір’ї санітарні пристрої (септики, дворові вбиральні, помийні ями, вигрібні ями, сміттєзбірники тощо), які не відповідають мінімальній відстані до сусідніх житлових будинків за чинними будівельними та санітарними нормами.

4.3.13. Встановлювати на подвір’ї господарські будівлі (сараї) для худоби, свійських тварин та птахів, які не відповідають мінімальній відстані до сусідніх житлових будинків за чинними будівельними та санітарними нормами.

4.3.14. Викидати, зливати на території сіл у річки, водойми, канави господарсько-побутові та виробничі відходи, нечистоти, нафтопродукти, неочищені води, після миття дворових територій, автотранспорту, а також самовільно підключатись до господарсько-побутової та зливової каналізації.

РОЗДІЛ 6. Вимоги до утримання зелених насаджень на об’єктах благоустрою – територіях загального користування

6.1. Утримання зелених насаджень на об’єктах благоустрою – територіях загального користування здійснюється згідно з Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затвердженими наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10 квітня 2006 року № 105, зареєстровано у Міністерстві юстиції України 27 липня 2006 року за № 880/12754, та цими Правилами.

6.4. Видалення дерев, кущів, газонів і квітників здійснюється відповідно до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1045.

6.5.Забороняється самовільне знищення, пошкодження або видалення зелених насаджень.

6.6.Видалення зелених насаджень, збір квітів, грибів на територіях парків, рекреаційних зон, садів, скверів, майданчиків здійснюється відповідно до законодавства у сфері охорони та утримання зелених насаджень.

6.7. Для озеленення територій населених пунктів використовуються види рослин аборигенної флори та їх декоративні форми.

6.8. Забороняється використовувати в озелененні територій населених пунктів інвазивні (чужорідні) види рослин.

6.9. Облік зелених насаджень та ведення реєстру за видовим складом і віком на території Кам’янопотоківської сільської ради покладається на відділ земельних відносин, комунальної власності, містобудування та архітектури, надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки виконавчого комітету Кам’янопотоківської сільської ради (начальник - Устенко В.В.)

6.10. Охороні та відновленню підлягають усі зелені насадження в межах Кам’янопотоківської територіальної громади під час проведення будь-якої діяльності, крім зелених насаджень, які висаджені або виросли самосівом в охоронних зонах повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв.

6.11. Охорона, утримання та відновлення зелених насаджень на об’єктах благоустрою, а також видалення дерев, які виросли самосівом здійснюються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів залежно від підпорядкування об’єкта благоустрою, а на земельних ділянках переданих у власність, наданих у постійне користування, або в оренду – за рахунок коштів їх власників, або користувачів.

6.12. Негайне видалення пошкоджених дерев або кущів (їх частин) може здійснюватися підприємствами, установами, організаціями, або громадянами в разі, якщо стан таких пошкоджень зелених насаджень загрожує життю, здоров’ю громадян, а також майну громадян та юридичних осіб.

 

Шановні громадяни!

Для недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ, утилізації сміття та відходів пропонуємо мешканцям домогосподарств:

  • створити компостні ями на території власного домогосподарства (для листя та інших побутових відходів);
  • укласти договір з КП «Кам’янське» та КП «Білецьківське» на вивезення побутових відходів.

Сподіваємося на Ваше розуміння та Вашу патріотичну, громадянську позицію.

 

З повагою до громади виконавчий

комітет Кам’янопотоківської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь