Кам’янопотоківська громада

Полтавська область, Кременчуцький район

Дотримання вимог пожежної безпеки

Дата: 30.07.2020 15:09
Кількість переглядів: 493

Нагадуємо: дотримуйтесь вимог пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах, лісосмугах, сільгоспугіддях, присадибних ділянках

У зв’язку з настанням пожежонебезпечного періоду виконком Кам’янопотоківської сільської  ради звертається до населення з проханням щодо недопущення   випалювання  сухої  природної  рослинності та дотримання необхідних правил поведінки під час перебування у лісових масивах, природних екосистемах тощо.

Нагадуємо, що причинами пожежі в лісі можуть стати блискавка або засуха, але головною причиною виникнення пожеж у лісі, лісосмузі, сільгоспугіддях є необережність людини.

Пам’ятайте, що вкрай небезпечно:

•             кидати палаючі сірники, недопалки;

•             палити суху траву;

•             розводити вогнища;

•             залишати  промаслені або просочені іншою горючою речовиною клапті тканини.

Причини загорянь можуть бути найрізноманітнішими. Майже 90 %  пожеж виникають через недотримання правил пожежної безпеки поводження з вогнем в місцях праці та відпочинку.

Вітер і природні умови в багатьох випадках лише погіршують ситуацію – вогонь поширюється на далекі відстані, і тоді загасити полум’я стає дедалі складніше.

Випалювання стерні, що повсюдно практикується всупереч законодавству, суттєво впливає на рівень забруднення повітря, а нерідко створює загрозу для людей та може призвести до некерованих пожеж.

Спалювання на природі призводить до некерованих надзвичайних ситуацій виникає небезпека пожеж, що може привести до займання будинків, машин, лінії електропередач, газопроводів з фатальними наслідками.

Основною причиною їх виникнення є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах під час відпочинку та випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг. Сильні  вітри роздмухують вогонь і розповсюджують його у прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення. Зростання відвідування лісових насаджень населенням, особливо у вихідні та святкові дні, також зумовлює значне збільшення кількості пожеж.

Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте ліквідувати самотужки. У випадку пожежі негайно повідомте оперативно-рятувальну службу за номером «101».

Виконком Кам’янопотоківської сільської ради вкотре попереджає мешканців сільської ради, що самовільне випалювання забороняється законодавством України та передбачає адміністративну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.

Шановні громадяни, застерігаємо вас від необдуманих дій!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь