Кам’янопотоківська громада

Полтавська область, Кременчуцький район

НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ГАЗОМ!

Дата: 08.10.2021 10:09
Кількість переглядів: 1677

Фото без опису

НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ГАЗОМ!

Перед вмиканням побутових газових приладів необхідно провітрити приміщення, а кватирку вікна залишити відчиненою на період роботи газового приладу.

Якщо ви покидаєте житло, то обов’язково перевірте положення ручок кранів на газових приладах і на газопроводі перед ними.

ПАМ’ЯТАЙТЕ, що перед увімкненням газового приладу необхідно спершу піднести запалений сірник до пальника і тільки після цього відкривати кран.

Перш ніж запалити пальник духової шафи, необхідно провітрити духову шафу.

Перед користуванням газовими приладами, що мають відведення продуктів згоряння у димоходи, необхідно обов’язково перевірити в них тягу. Перевірка та прочищення вентиляційних та димових каналів проводиться одночасно, обов’язково перед опалювальним періодом, з оформленням відповідних актів – димоходи опалювальних котлів, ємкісних водонагрівачів (колонок), інших опалювальних приладів, що працюють сезонно.

Перевірка здійснюється один раз на рік – перед початком опалювального сезону, а для приладів, які працюють увесь рік – два рази (навесні і восени.)

Вимагайте від житлово-комунальних служб чищення димоходів !!!

Один примірник акту перевірки димових та вентиляційних каналів повинен передаватись у газове господарство. Термін дії актів – 12 місяців.

У зимовий період, у період різьких похолодань, власники житлових будинків повинні проводити огляд оголовків димоходів та вживати заходи щодо запобігання їх обмерзання та закупорювання димоходів.

При відсутності тяги в димоході користування газовими приладами (котлом або колонкою) КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО.

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ! У сильний вітер не рекомендується користуватися газовими опалювальними приладами та колонками, які мають відвод продуктів згоряння в димоходи з причини можливості виникнення зворотної тяги, при цьому продукти згоряння попадають у приміщення. Це небезпечно для життя.

Якщо ви покидаєте житло, то обов’язково перевірте положення ручок кранів на газових приладах і на газопроводі перед ними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь