Кам’янопотоківська громада

Полтавська область, Кременчуцький район

ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

Дата: 06.06.2022 09:30
Кількість переглядів: 638

Фото без опису

ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ.

Деякі курці вважають, що електронні сигарети замість звичайних можуть їх врятувати від тяжких хвороб. Цю думку спростував лікар-нейрохірург Антон Шкіряк на YouTube-каналі "Укрінформ".

Виробники дуже вміло використовують маркетинг і намагаються змусити молодих людей думати, що куріння електронних сигарет покращить їх життя.

У Шкіряка є пацієнти, які віддали перевагу новим гаджетам замість більш звичним сигаретам. Однак, їх організм через це не зменшив долю нікотину. "Справа в тому, що після переходу на електронні сигарети звичайний курець починає палити набагато більше, тому що в його організмі недостатня кількість нікотину", – стверджує лікар.

Більш того, електронна сигарета також може стати провокатором раку. Саме тому Шкіряк рекомендує відмовитися від будь-яких сигарет: звичайних, електронних та напівелектронних.

Завдяки цьому людина збільшить на 80-90% шанси на більш тривале життя. Навіть якщо хтось не хочу відмовлятися від шкідливої звички, то варто пам'ятати вартість лікування раку.

За словами фахівця, для лікування одного пацієнта-курця треба приблизно стільки же грошей, скільки довелося би заплатити за "дві фури, забиті електронними сигаретами".

Також лікар-онколог розповів, що за останні 10 років онкологічні захворювання помолодшали.

"Якщо років 10-15 тому ми говорили про рак у людей 50+, то сьогодні ми говоримо про рак у людей 35+".

З 11 липня в Україні забороняється куріння тютюнових виробів для нагрівання на рівні з сигаретами, кальянами та е-сигаретами у визначених громадських місцях. 

Детальніше https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1978-IX#Text 

Не обкурюй близьких – виконуй новий антитютюновий закон!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь