Кам’янопотоківська громада

Полтавська область, Кременчуцький район

ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

Дата: 06.06.2022 09:30
Кількість переглядів: 608

Фото без опису

ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ.

Деякі курці вважають, що електронні сигарети замість звичайних можуть їх врятувати від тяжких хвороб. Цю думку спростував лікар-нейрохірург Антон Шкіряк на YouTube-каналі "Укрінформ".

Виробники дуже вміло використовують маркетинг і намагаються змусити молодих людей думати, що куріння електронних сигарет покращить їх життя.

У Шкіряка є пацієнти, які віддали перевагу новим гаджетам замість більш звичним сигаретам. Однак, їх організм через це не зменшив долю нікотину. "Справа в тому, що після переходу на електронні сигарети звичайний курець починає палити набагато більше, тому що в його організмі недостатня кількість нікотину", – стверджує лікар.

Більш того, електронна сигарета також може стати провокатором раку. Саме тому Шкіряк рекомендує відмовитися від будь-яких сигарет: звичайних, електронних та напівелектронних.

Завдяки цьому людина збільшить на 80-90% шанси на більш тривале життя. Навіть якщо хтось не хочу відмовлятися від шкідливої звички, то варто пам'ятати вартість лікування раку.

За словами фахівця, для лікування одного пацієнта-курця треба приблизно стільки же грошей, скільки довелося би заплатити за "дві фури, забиті електронними сигаретами".

Також лікар-онколог розповів, що за останні 10 років онкологічні захворювання помолодшали.

"Якщо років 10-15 тому ми говорили про рак у людей 50+, то сьогодні ми говоримо про рак у людей 35+".

З 11 липня в Україні забороняється куріння тютюнових виробів для нагрівання на рівні з сигаретами, кальянами та е-сигаретами у визначених громадських місцях. 

Детальніше https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1978-IX#Text 

Не обкурюй близьких – виконуй новий антитютюновий закон!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь