Кам’янопотоківська громада

Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС           у Полтавській області

Дата: 28.09.2023 10:08
Кількість переглядів: 92

Відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС           у Полтавській області

Фото без опису

          Новації податкового законодавства, встановлені Законом України від 30.06.2023     № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»                        (далі – Закон № 3219) були у центрі уваги під час чергового засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області, яке відбулося 26 вересня 2023 року в онлайн форматі.   

         У засіданні, яке відкрив голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС     у Полтавській області Олексій Нестуля, взяли участь очільниця податкової служби області Алла Рябкова та керівники структурних підрозділів.  

        Алла Рябкова проінформувала представників громадськості про результати роботи Головного управління ДПС у Полтавській області за основними напрямками роботи          з початку 2023 року, наголосивши, що Полтавська область входить до п’ятірки бюджетоутворюючих регіонів України. Звернула увагу присутніх на те, що норми Закону № 3219 спрямовані на виконання Україною зобов’язань у рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року та передбачають відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні  та не встановлюють нових вимог для мікробізнесу. 

        Враховуючи запити та звернення представників бізнесу, на порядок денний засідання були винесені найактуальніші для платників норми Закону № 3219: регулювання контрольно-перевірочної роботи, порядок застосування РРО та/або ПРРО, особливості спрощеної системи оподаткування, визначення податкових зобов’язань           з ПДВ. Особливу увагу приділили спрощеній процедурі  включення благодійників - фізичних осіб до Реєстру волонтерів.  

        Учасники заходу висловили готовність до подальшої плідної співпраці та відкритого діалогу з питань застосування податкового законодавства.

        Наприкінці зустрічі очільниця податкової служби області  Алла Рябкова подякувала присутнім за участь і наголосила, що фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області завжди відкриті до спілкування з платниками та представниками громадськості. Отримати консультаційну та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства можливо за телефонами «гарячих ліній» (https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial) та звернувшись на комунікаційну податкову платформу poltava.ikc@tax.gov.ua .

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь