Кам’янопотоківська громада

Полтавська область, Кременчуцький район

«Круглий стіл» податківців Полтавщини за участі  народного депутата України  та            бізнес-спільноти області

Дата: 02.10.2023 14:16
Кількість переглядів: 102

 

 

«Круглий стіл» податківців Полтавщини за участі  народного депутата України  та            бізнес-спільноти області

Фото без опису

        У Головному управлінні ДПС у Полтавській області під головуванням очільниці податкової служби Полтавщини Алли Рябкової та за участі народного депутата України члена Комітету Верховної Ради України з питань, фінансів, податкової та митної політики Олексія Устенка відбулась робоча зустріч. Також на захід були запрошені начальник Полтавської митниці Олександр Горбов, його заступники Наталія Скабук та Юрій Кіргетов, представники «Полтавської асоціації бізнесу» на чолі з керівницею Іриною Бессарабовою           і бізнес-спільнота  м. Кременчука.   

       Алла Рябкова відкрила зустріч брифінгом для представників обласних медіа, проінформувавши про результати роботи Головного управління ДПС у Полтавській області за основними напрямками роботи з початку 2023 року, наголосивши, що Полтавська область входить до п’ятірки бюджетоутворюючих регіонів України. Звернула увагу присутніх на норми Закону України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», який спрямований на виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року та передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з  введенням воєнного стану в Україні  та не встановлює нових вимог для мікробізнесу. 

        Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області та учасники зустрічі                 у форматі відкритого діалогу спілкувалися про останні зміни у спрощеній системі оподаткування, правове регулювання контрольно-перевірочної роботи, реєстрацію та застосування РРО/ПРРО, відновлення відповідальності та фінансових (штрафних) санкцій  за незастосування РРО/ПРРО. На всі запитання присутніх посадовці надали відповіді у межах чинного законодавства.

        Про результати роботи та актуальні зміни у сфері митного законодавства у 2023 році під час заходу проінформував начальник Полтавської митниці Олександр Горбов.  

        Народний депутат України Олексій Устенко надав відповіді на запитання, які потребують врегулювання на законодавчому рівні та були підготовлені представниками бізнес-спільноти, крім того, відзначив позитивну тенденцію відкритої комунікації податківців Полтавщини  з представниками бізнесу, зазначивши, що подібний формат спілкування та взаємодії неодмінно сприятиме формуванню у суспільстві високого рівня довіри до державних органів. Наголосив на необхідності проведення зустрічей такого формату  на постійній основі.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь