Кам’янопотоківська громада

Полтавська область, Кременчуцький район

Громадянин звернувся із заявою про недотримання норм податкового законодавства суб’єктом господарювання: проведено перевірку, підтверджено та зафіксовано порушення

Дата: 26.12.2023 10:26
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

 

Податківцями Полтавщини розглянуто звернення громадянина відповідно до вимог Закону України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про звернення громадян» зі змінами. За результатами розгляду та доперевірочного аналізу було схвалено рішення про доцільність проведення фактичної перевірки, з метою перевірки фактів порушення чинного законодавства, зазначених у зверненні.

Під час проведення перевірки магазину популярної мережі, де здійснюється торгівля вживаним одягом (second-hand), встановлено факт здійснення розрахункових операцій без наявності реєстратора розрахункових операцій чи програмного РРО, що підтвердило інформацію, наведену                          в зверненні громадянина. Крім того, встановлено факт використання праці двох найманих працівників без належного оформлення трудових відносин у рамках чинного законодавства.

За результатами  проведеної перевірки до суб’єкта господарювання за виявлені порушення, в установленому Законом порядку, будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції. На винних осіб складено протоколи про адміністративну відповідальність за ч. 1 статті 1551 КУпАП, які направлено для розгляду до відповідного судового органу.

Матеріали щодо встановленого порушення вимог законодавства про працю скеровано для розгляду та прийняття відповідного рішення до Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Головне управління ДПС у Полтавській області наголошує, що дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР                                   «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) при здійсненні торгівельної діяльності,  а також офіційне оформлення трудових відносин з найманими працівниками – це здійснення господарської діяльності в межах правового поля, уникнення штрафів, зокрема,  репутація сумлінного платника податків.

                                                      Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь